Uspešno smo zaključili šolski bralni projekt Podaljšančkove bralnice

Na naši osnovni šoli zelo spodbujamo branje na vseh področjih, zato smo se odločili, da bomo dodatno nagradili tudi branje v podaljšanem bivanju, zato je kar nekaj oddelkov podaljšanega bivanja sodelovalo v projektu Podaljšančkove bralnice.

Učenci, ki so sodelovali v šolskem projektu Podaljšančkove bralnice.

Učenci so na začetku šolskega leta v roke dobili bralne knjižice, nato so tekom šolskega leta z učitelji v razredu v času podaljšanega bivanja brali knjige in izpolnili naloge, ki so jih čakale v bralni knjižici. Tisti, ki so uspeli napolniti celotno knjižico, so jo oddali šolski knjižničarki.

Podelitev priznanj tistim, ki so oddali izpolnjene knjižice.

V projektu so sodelovali učenci 1. a in b ter 2. a, 3. a in 4. a. Učenci od 1. do 3. razreda so knjige brali skupaj z učiteljem, četrtošolci pa so jih prebirali sami. Ob knjižici so dobili tudi prazno kazalko, ki so jo porisali z najrazličnejšimi motivi in jo skupaj s knjižico oddali knjižničarki Vanji Hočevar.

Jakob Kuhar je nastopil s pravljico Bodimo previdni.

V ponedeljek, 19. 6. 2023, je bila zato za nadobudne bralce v knjižnici organizirana prav posebna prireditev, na kateri smo jim podelili bralna priznanja in plastificirane kazalke, ki so jih sami narisali. Na prireditvi sta nastopila tudi sedmošolca Jakob Kuhar in Elma Šabotić ter knjižničarka Vanja Hočevar, ki so učencem pripovedovali ljudske pravljice.

Elma Šabotić pa je pripovedovala pravljico Oče in njegov sin.

Upamo, da bo naslednje šolsko leto v projektu sodelovalo še več učencev podaljšanega bivanja in da bo postala zaključna prireditev zanje tradicionalna.

(Visited 14 times, 1 visits today)