KORISTNE POVEZAVE

Cobiss

Cobiss (kratica za Co-operative Online Bibliographic System & Services) je slovenski knjižnični informacijski sistem

dLib

dLib oz. Digitalna knjižnica Slovenije je spletni portal za dostop do digitaliziranega znanja in kulturnih zakladov. Ponuja prosto iskanje po virih in dostop do digitalnih vsebin – revij, knjig, rokopisov, zemljevidov, fotografij, glasbe in priročnikov. Dostop do zbirk je brezplačen.

Dobreknjige.si

Portal dobreknjige.si je spletni portal o dobrih knjigah, ki jih priporočajo splošne knjižnice.

Društvo Bralna značka Slovenije

Na tej spletni strani so vse informacije o bralni znački, v veliko pomoč pa je sta poglavji IZBORI KNJIG, kjer najdemo različne tematske sezname in sezname nagrajenih knjig, in PRIPOROČILNICA, kjer je seznam priporočenih kvalitetnih knjig.

Fran

Fran je spletna stran, na kateri si lahko ogledaš slovarje, o katerih se učite v šoli, in po njih iščeš. Uporabljaš ga lahko na mobitelu, tablici ali računalniku. Kar najdeš, z lahkoto skopiraš ali natisneš. Če kakega slovarja še ne poznaš, lahko z enim klikom ali dotikom izveš o njem vse glavne podatke. Če ne veš, kako je posamezen slovar zgrajen ali kaj pomeni kakšna kratica, ti Fran pomaga z namigi. Če želiš preveriti, kaj kakšna beseda pomeni, kako se rabi ter kako se sklanja, stopnjuje ali sprega, odpri Frana, jo vtipkaj … in Fran ti bo odgovoril.

Franček

Spletni portal Franček je “Jezikovna svetovalnica za učitelje slovenščine in Šolski slovar slovenskega jezika” za osnovnošolce in srednješolce.

Kamra

Regijski portal KAMRA je spletno mesto, ki združuje digitalizirane vsebine s področja domoznanstva v knjižnicah in drugih lokalnih kulturnih ustanovah. Digitalizirane vsebine so tako dostopne z enega mesta, kreirane pa v tistih organizacijah, ki so vsaka za svoje področje najbolj kompetentne.

Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik

Mladinska knjiga: Knjige za mlade

Na tej spletni strani so zbrane vse novosti za mlade iz Založbe Mladinska knjiga, seznami knjig po zbirkah, knjige z zlato hruško …

MKL/Pionirska (Center za mladinsko književnost in knjižničarstvo)

V Mestni knjižnici Ljubljana ( MKL), Pionirski, ki strokovno pokriva področje mladinske književnosti in mladinskega knjižničarstva, vsako leto strokovni tim 14 strokovnjakov, ki sestoji iz zaposlenih v Pionirski in zunanjih strokovnih sodelavcev, kvalificiranih za to strokovno delo, oceni celoten nabor knjig. Pregledajo in ovrednotijo vso produkcijo knjig za otroke in mlade na slovenskem knjižnem trgu zadnjega leta in vsako jesen izdajo PRIROČNIK ZA BRANJE KAKOVOSTNIH MLADINSKIH KNJIG. Na tej spletni strani najdete tudi KNJIGOMETER, v katerem je seznam sprotno ovrednotenih knjig novejše produkcije, ki ga posodabljajo dvakrat mesečno, in seznam ZLATA HRUŠKA, kjer so zbrane najbolj kakovostne mladinske knjige z znakom zlata hruška. Na spletni strani je možno najti tudi slovenski knjižnično-muzejski MEGA kviz, ki je moderna oblika knjižnično-informacijskega opismenjevanja.

PONS spletni slovar

Hitro in zanesljivo prevajanje: s prevajalnikom PONS imate dostop do 44 slovarjev in skupno 36 jezikov. Posamezne besede, fraze ali besedila – prevajalnik nudi rešitev za vsakega izmed vaših iskanih vnosov.

Varnost na internetu (Safe.si)

Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje.

(Visited 111 times, 1 visits today)
Dostopnost