2021/2022

Spoštovani starši oz. skrbniki,

učitelji so izbrali učbenike in delovne zvezke, ki jih bomo uporabljali v naslednjem šolskem letu. Prilagamo seznam (spodaj) učbenikov, delovnih zvezkov ter šolskih potrebščin. Posredovali pa smo ga tudi v vse knjigarne v Kamniku. Izposoja učbenikov iz učbeniškega sklada je  brezplačna. Če NE želite, da si vaš otrok izposodi učbenike iz učbeniškega sklada, pokličite knjižničarko (830-31-44). Ob izteku šolskega leta morate učbenike vrniti šoli. Če bo kakšen učbenik uničen ali izgubljen ga boste morali plačati.

Delovne zvezke in šolske potrebščine morate kupiti sami.

Prilagamo tudi ponudbe in prodajne pogoje posameznih knjigarn.

 

UČENCI PRVE TRIADE (1.–3. RAZRED)

Učenci prvih razredov bodo učbenike in delovne zvezke brezplačno prejeli v šoli, tako da vam, razen šolskih potrebščin, ni potrebno ničesar kupiti.

 

ZAVIJANJE UČBENIKOV         

V zadnjih letih opažamo, da veliko učencev ne skrbi dovolj dobro za izposojene knjige. Nekatere uničijo že v enem samem šolskem letu. To je finančno precej obremenjujoč problem, zato smo sprejeli nekaj sklepov. Zavedati se morate, da učbeniki niso vaša last in da je zato potrebno zanje še toliko bolj paziti.

  • Vse učbenike morate zaviti.
  • Lahko uporabite plastični ovitek, vendar samo tisti, ki ga na knjigo nataknete.
  • Plastični ovitki, ki se na platnico nalepijo, so strogo prepovedani (ko jih snamemo, se platnica strga; so zelo slabe kvalitete in ne zdržijo več kot dve šolski leti).
  • Ne zavijajte knjig v samolepilne tapete (večina tega ni vešča in smo zaradi tega imeli kar nekaj uničenih knjig).
  • V knjižnici že sami vse več učbenikov ovijamo v samolepilne tapete, da bi se le-ti čim dlje ohranili, zato vas prosimo, da učbenike vseeno zavijete v plastični ovitek oz. papir.
  • Na platnico knjige je strogo prepovedano nalepiti nalepko z imenom in priimkom. To nalepite na ovitek (veliko staršev, ki je naslednje šolske leto prejelo učbenik z nalepko, se je pritožilo; poleg tega nalepke ne moremo odlepiti, ne da bi poškodovali naslovnico učbenika).
  • Torej: zavijte v navadni papir ali plastični ovitek, ki ga ob koncu šolskega leta enostavno snamete (veliko knjigarn ima na ponudbi tudi ovitke po meri ali pa vam gradivo zavijejo v knjigarni).

Učencem, ki ne bodo imeli tako zavitih učbenikov ali pa bomo v teku šolskega leta opazili, da ne pazijo nanje, bomo učbenike odvzeli.

Želimo vam prijeten nakup in lepe počitnice.

 

(Visited 99 times, 1 visits today)

Knjige so sanje, ki jih držimo v rokah.

Dostopnost