PASJA BRALNA ZNAČKA

PRAVILA ZA PASJO BRALNO ZNAČKO

1. Pri kabinetu specialne pedagoginje Katarine Kesič Dimic je velika oglasna tabla s pasjimi risbami in lesenim nabiralnikom Rozi in Lord. Posebna rubrika na oglasni deski je bralna značka, kjer bosta vsak teden visela dva seznama. Na vsak seznam se lahko vpišejo največ trije otroci. Mlajši otroci lahko tudi potrkajo in dobijo še “plonkec”, kateri termin so izbrali.

2. Pasja bralna značka poteka vsak četrtek in petek od 7.30 do 8.15. Pridejo samo učenci, ki so se vpisali na seznam. 3. Učenec izbere s seznama v priponki eno knjigo, jo prebere in se na seznam vpiše, ko je pripravljen. Velja tudi knjiga s pasjo tematiko, ki je ni na seznamu. Knjigo na srečanje prinese s seboj.4. Ena opravljena knjiga pri Rozi ali Lordu se učencu štejeh klasični bralni znački. Za to dobi potrdilo, ki ga pokaže svoji učiteljici.

  1. V drugi priponki je soglasje za sobivanje s terapevtskim psom, ki ga mora vsak učenec prinesti na prvo srečanje. Če doma nimate tiskalnika, mu ga lahko natisnemo v šoli.
  2. Bralcev je veliko, zato vas prosimo za razumevanje. Otrok ne vpisujemo na sezname preko mailov, saj želimo spodbujati samostojnost in odgovornost, pa tudi povezovanje s starejšimi učenci kot mentorji. Dovolite vašemu otroku, čeprav bo trajalo več časa, da se uspe sam prijaviti in tudi opraviti bralno značko.
  3. Tudi če se otrok še ni prijavil k dejavnosti in bi želel sodelovati, se lahko o prijavi pride posvetovat h Katarini K. Dimic.

Katarina Kesič Dimic z Rozi & Matjaž Reisner z Lordom

Seznam: Pasja bralna značka 2023/24

(Visited 21 times, 1 visits today)
Dostopnost