Med Poletavci in NajPoletavci je bilo veliko tudi naših učencev

V petek, 15. 9. 2023 (dva dni pred dnevom zlate knjige), je v Arboretumu Volčji Potok potekala podelitev priznanj mladim bralcem, ki so sodelovali v projektu Poletavci oz. NajPoletavci.

V projektu je letos sodelovalo 140 otrok, med njimi je bilo tudi veliko naših učencev.

Nagrajeni bralci so lahko med 16. in 17. uro pred Arboretumom Volčji Potok prevzeli zasluženo priznanje in oblekli svojo majico (letos vijolične barve), ki je bila hkrati vstopnica v Arboretum za celo družino. Ob 17. uri je sledila zaključna prireditev v Spodnjem angleškem parku, kjer so nagrajenci z družinami prisluhnili izboru pravljic iz nove knjige Kako so rože prišle na svet.

Pravljice sta nam predstavili avtorici Klarisa Jovanović in Breda Podbrežnik Vukmir, z nenavadnimi glasbili pa je druženje obogatil Jože Prezelj.

Izžrebani sta bili tudi glavni nagradi: žoga (za Poletavce) in set badminton (za NajPoletavce), ki ju je podarilo podjetje Hervis. Nekateri bralci so bili izžrebani tudi za tolažilne knjižne nagrade. Tudi tukaj so imeli naši učenci kar nekaj sreče. Pri Poletavcih je bil namreč izžreban naš šestošolec Svit Dimic in v dar prejel žogo,

Svit je prejel glavno nagrado za Poletavce – žogo.

tolažilno nagrado strip Urmal, mamutov prijatelj, pa sta prejela še petošolec Nik Pervinšek (namesto njega je nagrado prevzela sestra Klara) in šestošolec Cene Kališnik.

Vsi izžrebanci.

Iskrene čestitke vsem trem.

Po prireditvi so se Poletavci in NajPoletavci lahko do zaprtja družili v Arboretumu Volčji Potok.

Hvala Knjižnici Franceta Balantiča in Arboretumu Volčji Potok za prečudovito popoldne.

Hvala Knjižnici Franceta Balantiča in Arboretumu Volčji Potok za prečudovito popoldne.

Še opomnik – priznanje, ki so ga bralci, ki so sodelovali v projektu Poletavci oz. NajPoletavci, velja za eno prebrano knjigo pri bralni znački.

(Visited 96 times, 1 visits today)