Bralci OŠ Marije Vere smo se danes družili z nizozemsko pisateljico Anno Woltz

Danes je v Kulturnem domu Franceta Bernika v Domžalah potekal zaključek likovnega in literarnega natečaja v okviru Festivala Bralnice pod slamnikom.

Na prireditev smo se z vlakom odpravili bralci iz 8. in 9. razreda ter Inaja Dizdarević iz 6. b, ki je sodelovala na literarnem natečaju. Prireditev je bila zelo zanimiva. Najprej je povezovalec prireditve Juš Milčinski pozdravil vse navzoče, nato je potekala podelitev nagrad tistim, ki so zmagali na likovnem in literarnem natečaju v okviru Festivala Bralnice pod slamnikom, potem pa smo spoznali nizozemsko avtorico Anno Woltz, ki piše knjige za otroke in mladostnike. Juš Milčinski je odlično vodil intervju z njo, o njej smo izvedeli veliko in prav navdušila nas je s svojo preprostostjo in dostopnostjo. V slovenski jezik je prevedenih že 6 njenih knjig, ki jih mladi z veseljem prebirajo.

Po intervjuju smo si ogledali film Nenavaden teden s Tesso, ki je bil posnet po njenem istoimenskem romanu, po ogledu filma pa je bila avtorica na voljo za fotografiranje in podpisovanje knjig v preddverju Kulturnega doma Domžale.

Inaja na podpisovanju knjižne kazalke.

Po prireditvi smo se prav tako z vlakom in polni lepih vtisov odpeljali nazaj do šole. Preživeli smo res lepo dopoldne.

Na literarnem natečaju smo sodelovali z dvema literarnima izdelkoma. Svit Dimic iz 6. a in Inaja Dizdarević iz 6. b sta napisala pesmi o branju. Svitovo pesem si lahko preberete TUKAJ, Inajino pa na TEJ POVEZAVI.

Več fotografij najdete v galeriji:

(Visited 98 times, 1 visits today)