VABLJENI K POLETNEMU BRANJU – POLETAVCI IN NAJPOLETAVCI

Vabimo vas k sodelovanju pri poletni bralni akciji za otroke Poletavci (od 7 do 12 let) in NajPoletavci (za bralce 13+), ki poteka v okviru Knjižnice Franceta Balantiča Kamnik. Njena nosilka je Mestna knjižnica Ljubljana, v njej pa sodeluje še 17 slovenskih splošnih knjižnic.

Projekt Poletavci – poletni bralci spodbuja otroke od sedmega do dvanajstega leta, da med poletnimi počitnicami berejo 30 dni pol ure na dan. Bralni seznam lahko dobite v naši šolski knjižnici ali pa v Knjižnici Franceta Balantiča Kamnik. Lahko pa ga kar sami natisnete, in sicer ga najdete na spletni strani projekta: https://poletavci.si (dobite ga s klikom na kraj vaše knjižnice), kjer najdete tudi ostale podatke o tem bralnem projektu. Izpolnjen bralni seznam nato oddate v Knjižnici Franceta Balantiča do 10. septembra 2022. Vsi, ki pravočasno oddajo izpolnjene bralne sezname, za nagrado prejmejo priznanje in majico ter se uvrstijo v žrebanje. Glavna nagrada za Poletavce je letos badminton set Talbot Torro, ki ga poklanja podjetje Hervis, d. o. o.

Bralci Poletavci za otroke od 7 do 12 let.

NajPoletavci (za bralce, starejše od 13 let) pa preberete 3 knjige in izpolnite obrazec, ki ga najdete na spletni strani: https://najpoletavci.si (vpišete svoje podatke in podatke svojih staršev ter napišete še svoje mnenje o knjigi), ga oddate v Knjižnico Franceta Balantiča do 10. septembra, nato pa dobite majico in priznanje ter sodelujete v nagradnem žrebanju. Glavna nagrada za NajPoletavce je letos set za tenis na plaži Talbot Torro, ki ga poklanja podjetje Hervis, d. o. o.

NajPoletavci za 13+.

Sodelovanje pri Poletavcih oz. NajPoletavcih se upošteva kot 1 opravljena obveznost pri šolski bralni znački, kar je še dodatna motivacija za sodelovanje.

Še enkrat lepo vabljeni k sodelovanju in prijetno poletno branje.

(Visited 9 times, 1 visits today)