Sodelovali smo v mednarodnem bralnem projektu Narobe svet

Naša šolska knjižnica je sodelovala v mednarodnem bralnem projektu Narobe svet, ki je sofinanciran z evropskimi sredstvi. Prebrali smo dve knjigi iz založbe Zala in zapisali misli o glavni temi.

Z učenci 4. razredov smo prebrali knjigo Barbre Lindgren Zgodba o malem starem možu, ki govori o neverjetnem prijateljstvu, nato pa so tudi sami razmišljali o tej temi in svoje misli napisali na obrise svojih dlani. Razstavo njihovih misli si lahko ogledate v naši knjižnici.

Branje knjige s četrtošolci.

Nekaj njihovih misli o prijateljstvu:

Ajda: Pravi prijatelj mi bo vedno stal ob strani, tudi takrat, ko se bom kaj zmotila, se bo zavzel zame, da imam jaz prav.

Izak: Pravo prijateljstvo pomeni to, da imamo ob sebi koga, ko smo žalostni, nas potolaži, ko se motimo, trdi, da imamo mi prav.

Ajna: Za prijatelja skrbimo, mu zaupamo, če potrebuje pomoč, mu pomagamo, če je bolan, mu prinesemo nalogo, in če potrebuje pomoč pri kakšni nalogi, mu pomagamo.

Gal: Prijatelj ti pomaga in te ne pusti na cedilu. Prijatelj drži obljubo.

Amela: Pravi prijatelj ti pomaga, ko nekaj ne znaš, prijazen je do tebe, drži obljubo, nikomur ne pove skrivnosti in ni nesramen.

Alex: Pravi prijatelj nikoli ne preizkuša pesti na tebi, da je vedno ob tebi, ko jokaš, te potolaži in da je zelo prijazen do drugih in tebe.

Viva: Do tebe je prijazen in velikodušen, sedi v isti klopi kot ti in po navadi gleda v iste reči. Z njim se lahko igraš, mu lahko zaupaš in se zabavaš.

Ana: Prijatelj je tisti, ki ti zaupa, in je prijazen, ko padeš, ti pomaga.

Tabla lepih misli o prijateljstvu.

 

Z učenci 6. razredov pa smo prebrali odlomke iz knjige norveškega pisatelja Arnfinna Koleruda Milijonček za prijaznost. Pogovarjali smo se o tem, kako bi zapravili milijone, če bi zadeli na loteriji, in kaj je za njih prijaznost. Tudi njihove misli so razstavljene v naši knjižnici.

Pogovor o knjigi s šestošolci.

Nekaj njihovih misli o prijaznosti:

Filip: Prijaznost je to, da si do nekoga prijazen in mu rad pomagaš.

Ema: Prijaznost je to, da pomagaš starejšim in si prijazen do drugih.

Zoja: Prijaznost je to, da spoštuješ drugačne od tebe, si prijazen do sovrstnikov, prijateljev, rad priskočiš na pomoč, ko te nekdo potrebuje.

Šestošolci so razmišljali o prijaznosti.

Lepo ste vabljeni k izposoji obeh knjig.

(Visited 18 times, 1 visits today)