Naši učenci so bili zelo uspešni na likovnem natečaju Branje je iskanje

Na likovnem natečaju Branje je iskanje, ki ga je organizirala Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik smo bili zelo uspešni.

Gašper Žagar: Smaragdni gozd želja, 2. b (mentorici: Vanja Hočevar in Klavdija Krevs)

V kategoriji 1. triada je Gašper Žagar iz 2. b osvojil 1. mesto,

Gašper Žagar, 2. b

Zala Grdin iz 3. b pa 2. mesto.

Zala Grdin: Smaragdni gozd želja, 3. b (mentorica: Sonja Dobovšek)

Z učenci 1. b, 3. a in 2. b smo v knjižnici prebrali meditativno pravljico Petre Šuštar Smaragdni gozd želja, nato pa so risali ilustracije po motivih iz pravljice.

Knjiga Petre Šuštar Smaragdni gozd želja

Učenci 2. b so pod mentorstvom razredničarke Klavdije Krevs ustvarjali v razredu in nastale so zanimive in domiselne ilustracije, med katerimi je bila za najboljšo v kategoriji 1. triada izbrana risbica Gašperja Žagarja. Podobno so pod mentorstvom učiteljice Sonje Dobovšek naredili še učenci OPB 7 (3. b), kjer je bila nagrajena ilustracija Zale Grdin.

Ustvarjanje v 2. b pod mentorstvom razredničarke Klavdije Krevs.

Posebno nagrado je dobil Adin Dizdarević iz 2. c, ki je ustvarjal pod mentorstvom učiteljice Irene Zagožen.

Adin Dizdarević: Smaragdni gozd želja, 2. c (mentorica: Irena Zagožen)

Pod mentorstvom Irene Zagožen je v kategoriji 2. triada na temo pravljice Štirje godci ustvarjala tudi Leni Fabjan iz 6. a, ki si je s svojo zlato orehovo vejico prislužila 1. mesto v svoji kategoriji.

Leni Fabjan: Štirje godci, 6. a (mentorica: Irena Zagožen)

Nagrajene ilustracije bodo krasile knjižne kazalke, vse nagrajence pa si lahko ogledate na spletni strani Knjižnice Franceta Balantiča Kamnik: Novice | Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik (sik.si)

Vsem nagrajencem iskreno čestitamo, v začetku julija pa bo v Knjižnici Franceta Balantiča organizirana tudi razstava najboljših ilustracij, ki si jo boste lahko ogledali tudi sami.

Več ilustracij si lahko ogledate v spodnji predstavitvi:

(Visited 14 times, 1 visits today)