MAJ

SLIKANICE:

Orianne Lellemand: Volk, ki je iskal srčno izvoljenko (VELIKE TISKANE ČRKE)

Nekoč je živel velik črn volk, ki je bil precej prijazen, vendar pa si ni in ni našel srčne izvoljenke. Nekega dne se je odločil, da si bo eno našel. Toda kako naj ve, katera volkulja je prava? Preprosto! Ko jo bo zagledal, se mu bodo noge zatresle, možgani se mu bodo spremenili v kašo in srce mu bo začelo močno razbijati!

 

Orianne Lellemand: Volk, ki je želel potovati okrog svet (VELIKE TISKANE ČRKE)

Volk se v gozdu dolgočasi. Vse do dne, ko pride do briljantne zamisli: kaj pa, če bi šel na potovanje? Že od nekdaj je sanjal, da bi šel na pot okrog sveta! Samo nahrbtnik si bo dal na rame in prepotoval Italijo, Egipt, Afriko, Kanado in še veliko drugih držav in celin. Le kaj mu bo prineslo to potovanje po svetu?

 

Orianne Lellemand: Volk, ki je praznoval rojstni dan (VELIKE TISKANE ČRKE)

Za letošnji rojstni dan se je volk odločil, da bo pripravil veliko praznovanje. Ja, ampak … Zdi se, da volkulja in prijatelji niso ravno navdušeni nad njegovo zamislijo. Volk je jezen in se gre kujat v gozd. Tedaj pa se stvari zapletejo …

 

Melissa Stewart: Pod snežno odejo

Zgodba otrokom sporoča, da se življenje v naravi tudi pozimi ne ustavi. S pomočjo te slikanice bodo spoznali, na kakšen način se živali spoprijemajo s težkimi zimskimi razmerami.

 

Zak Baldisserotto: Dajini strahovi

Dihurka Daja zaradi spuščanja neprijetnega vonja ni bila priljubljena med svojimi sošolci. Toda nekega dne jih prav njen neprijetni vonj reši pred negotovo usodo. Otrok skozi zgodbo spozna, da ima drugačnost svoj namen.

 

Mojiceja Bonte: Brenči, brenči, čebelica

Čebelica Kranjica na travniku nabira med za svojega gospodarja, ko naleti na murna Aleksa, ki ga moti njeno brenčanje. Otrok se v zgodbi spozna z avtohtono slovensko kranjsko čebelo in njenim pomenom za ljudi.

 

Mojiceja Bonte: O graščaku, ki je za knjigo prodal svoj grad

Nekoč se je v Ljubljani rodil zelo radoveden deček. Zanimalo ga je prav vse, kar nas obdaja, še posebej pa narava in zgodovina. Vse življenje je posvetil raziskovanju in na koncu svoje znanje zbral v knjigi, ki najbolje prikazuje življenje na Slovenskem v 17. stoletju – Slavi vojvodine Kranjske.

 

Wernwr Holzwarth: Kdo se je krtku pokakal na glavo

Ko je Krtek nekega dne pokukal iz zemlje, je na njegovi glavi pristalo nekaj zaobljenega in rjavega, podobnega klobasi … Podal se je na detektivski lov v iskanju storilca, ki se mu je pokakal na glavo …

 

 

C – POUČNE KNJIGE (POUČNE KNJIGE ZA 1. TRIADO)

Mojiceja Bonte: Abeceda držav

Odpravljamo se na potovanje okoli sveta! 
Odkrivali in raziskovali bomo znamenitosti mest, držav in celin. Greš z nami? 
Otrok se v zgodbi seznani z različnimi državami sveta, njihovimi največjimi znamenitostmi in posebnostmi. Vse države so za boljšo prostorsko predstavo tudi prikazane na zemljevidu. 

 

 

ČITALNICA

GUINNESSOVA KNJIGA REKORDOV 2022

Pred vami je slovenska izdaja Guinnessove knjige rekordov za leto 2022 – najbolje prodajane knjige, ki izhaja vsako leto. Knjige, ki je po formatu vedno enaka, po vsebini pa zelo različna. In zadnje leto je bilo res neprimerljivo z vsakim drugim letom sodobnega časa, kar je vplivalo tudi na podobo najnovejše knjige rekordov, že 68. po vrsti.

 

PIONIRJI – LEPOSLOVJE ZA 2. TRIADO

Andrej E. Skubic: Napad na tajno bazo

Trije prijatelji so med poletnimi počitnicami postavili tajno gozdno bazo, skrivališče za zaklade in sploh vse skrivne dejavnosti. Nekega dne jim je to njihovo zavetje nekdo grdo razdejal, za sabo pa pustil ostanke divje zabave. Kdo je bil ta barbar? 

 

Dav Pilkey: Kapitan Gatnik v barvah (4 knjige v barvah):

Kapitan Gatnik in bridka bitka bioničnega smrkavca, 1. del: Noč nesramnih nosnih nadlog v barvah

Gregor in Klemen sta spet v formi in v šestem veličastnem romanu veselo nadaljujeta s potegavščinami. Zamerita se šolskemu pametnjakoviču matevžu Mevži, ki komaj čaka, da jima vrne.

Kapitan Gatnik in bridka bitka bioničnega smrkavca, 2. del: Maščevanje smotanih smrkljobotov v barvah

V sedmem veličastnem romanu so naši junaki premagali Bioničnega Smrkavca in že pomislili, da so na varnem, potem pa so se znova znašli v težavah. Pozabili so na spletkarske Smrkljobote.

Gore akcije, gore traparij in gore slikogiba ​

Peti veličastni roman Dava Pilkeya o Kapitanu Gatniku v barvah. Grega in Klemen spet ušpičita lumparijo, zaradi česar se njuni učiteljici gospe Reberšek zmeša.

 

Kapitan Gatnik in šmentani šok škrlatnih štrbunkežev

V osmem veličastnem romanu je Časovni stroj Škrlatni štrbunk ponesel Grego in Klemna v kraj, kjer je vse obrnjeno na glavo. Zlobni Grega, zlobni Klemen in Kapitan Gatnik hočejo zavladati svetu in se ne pustijo ustaviti.

 

 

MLADINA – LEPOSLOVJE ZA 3. TRIADO

Charlie Mackesy: Fant, krt, lisica in konj

To je univerzalna, vzgojna povest, namenjena tako mladim kot starim. Pripoveduje o prijateljstvu med radovednim fantom, krtom, ki je požrt in poln življenja, oprezno lisico, ki je doživela veliko hudega, in modrim, prijaznim konjem.

Četverica raziskuje širni svet.
Drug drugega sprašujejo.
Dohiti jih nevihta.
Naučijo se, kako ljubiti.

Ta oda o nedolžnosti in prijaznosti nam daje življenjske napotke, ki so se dotaknili več kot milijon src po svetu.

 

(Visited 15 times, 1 visits today)
Dostopnost