FREJA BOGDANOVIĆ IN JAKOB KUHAR STA USPEŠNO NASTOPILA NA KRIŽNIKOVEM FESTIVALU, NAŠI UČENCI PA SO BILI ZELO USPEŠNI TUDI NA LIKOVNEM NATEČAJU JENKRET JE BIV

V soboto, 11. 6., sta se v Motniku na prireditvi Mladi Križnik v okviru Križnikovega pripovedovalskega festivala, vsak s svojo ljudsko pravljico predstavila Freja Bogdanović iz 6. a in Jakob Kuhar iz 6. b. V spodbudo mladim pripovedovalcem sem na oder stopila še šolska knjižničarka Vanja in pripovedovala pravljico Tri želje.

Na naši šoli je v mesecu maju potekala pripovedovalska šola, ki jo je organizirala Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik. Šole so se udeležile Freja Bogdanović, Eva Nartnik in Katarina Žagar iz 6. a ter Jakob Kuhar in Elma Šabotić iz 6. b. Vsi ti učenci so imeli 4 srečanja (3 četrtke v maju in en v juniju od 13.00 do 15.00) in na vsakem so delali pod mentorstvom drugega mentorja. Z njimi so delali Rok Kosec, Breda Podbrežnik Vukmir, Katja Puntar in Anja Završnik. Ob sredah pa smo imeli pripovedovalsko šolo od 15.00 do 17.00 tudi učitelji. Udeležilo se je je 7 učiteljev. Vsi udeleženci pripovedovalske šole smo bili vabljeni tudi k pripovedovanju na Križnikovem festivalu.

Vsi pripovedovalci Mladega Križnika z mentoricami (Foto: Luka Drakskobler)

V Motniku je bilo v soboto zelo pestro. V Parku pod lipami se je ves čas dogajalo nekaj za otroke, na odru pa so se odvijale različni dogodki in delavnice. Tako je delavnici igranja afriških bobnov sledila prireditev Mladi Križnik, na kateri so nastopili učenci kamniških šol, ki so se udeležili Križnikove pripovedovalske šole. Iz OŠ Stranje sta pripovedovali dve učenki, iz OŠ Toma Brejca kar 5 učenk, iz naše šole pa smo se za nastop opogumili Freja in Jakob ter knjižničarka Vanja.

Freja Bogdanović (Foto: Luka Drakskobler)
Jakob Kuhar (Foto: Luka Drakskobler)
Knjižničarka Vanja (Foto: Luka Drakskobler)

Freja in Jakob sta se odlično odrezala na odru, prav tako so bili zelo uspešni tudi ostali učenci drugih osnovnih šol. Nekateri so morali za ta nastop premagati veliko tremo, a so bili zato po končanem nastopu še toliko bolj ponosni nase in postali bolj samozavestni. In ravno to je pomen Križnikove pripovedovalske šole. Iskreno čestitamo Freji in Jakobu za njun nastop.

Freja in Jakob na Križnikovem festivalu

Ob 17.00 je sledila še igra Krčma pri Križniku, po kateri so podelili nagrade natečaja Jenkret je biv … jen Križnik. Učenci so ustvarjali ob ljudskih pravljicah O zakleti kači in deklici, ki jo je zapisal Gašper Križnik, in Zajček na mesecu (japonska ljudska pravljica). Na natečaj je prispelo kar 414 likovnih del, od katerih je bilo razstavljenih 20, za vsako triado pa so bile podeljene tri nagrade. Natečajno komisijo sta sestavljala Alojz Berlec, akademski slikar in likovni pedagog, in Miha Hančič, ilustrator in likovni pedagog. Kar nekaj slik med razstavljenimi je bilo z naše šole, in sicer kar 8.

Razstava likovnih izdelkov

1. nagrado za v kategoriji 2. triletje je prejel Svit Dimic iz 4. a (mentorica: Manca Griljc),

Svit Dimic na podelitvi nagrad
Svit Dimic, 4. a: O zakleti kači in deklici; 1. nagrada v kategoriji 2. triada (mentorica: Manca Griljc)

3. nagrado v kategoriji 3. triada pa Kaja Verlinšek iz 9. c (mentorica: Irena Zagožen).

Kaja Verlinšek in njena mentorica Irena Zagožen
Kaja Verlinšek, 9. c: Zajček na mesecu; 3. nagrada v kategoriji 3. triada (mentorica: Irena Zagožen)

Razstavljene so bile še slike Žana Grdina in Inje Močnik iz 2. a (mentorica: Ema Zupet), Ane Vučko in Eli Obralić iz 4. c (mentorica: Manca Griljc) ter Klare Loboda iz 9. a in Alicije Brinovec iz 9. b (mentorica: Irena Zagožen). Iskrene čestitke vsem skupaj.

Žan Grdin, 2. a: Zajček na mesecu (mentorica: Ema Zupet)
Inja Močnik, 2. a: Zajček na mesecu (mentorica: Ema Zupet)
Ana Vučko, 4. c: Zakleta kača in deklica (mentorica: Manca Griljc)
Eli Obralić, 4. c: Zakleta kača in deklica (mentorica: Manca Griljc)
Klara Loboda, 9. a: Zakleta kača in deklica (mentorica Irena Zagožen)
Alicija Brinovec, 9. b: Zakleta kača in deklica (mentorica: Irena Zagožen)
(Visited 8 times, 1 visits today)