FEBRUAR

SLIKANICE:

Cvetka Sokolov: Zojini zakladi

Sraka Zoja zbira vse, kar se sveti, kaj pa drugega! Ko v gnezdu začne zmanjkovati prostora, se Zoja domisli: odprla bo zlatarno! Kakšno veselje zanjo in druge gozdne živali! Zlatarna se hitro prazni, a k sreči se Zoji ponujajo še bolj dragoceni zakladi, zakladi, s katerimi se bleščeča krama ne more primerjati.

 

Steve Small: Raca, ki ni marala vode

Raca ni podobna racam. Ne mara vode. Prav dobro se počuti na suhem in toplem in z dobro knjigo. Sama.

Toda neke nevihtne noči se pred njenimi vrati znajde izgubljena žaba.

Bosta s skupnimi močmi našli njen dom? Mogoče med potjo sklenili še prijateljstvo?

Modra pika

 

Zak Baldisserotto: Kaj je najpomembnejše?

Eli in Lina sta najboljši prijateljici, ki želita skupaj nekaj početi. Toda ali jima bo kljub temu, da je vsaka nadarjena za kaj drugega, uspelo najti skupno točko? Zgodba otroku sporoča, da je prijateljstvo pomembnejše od tekmovalnosti in da je vsakdo nadarjen za kaj drugega.

 

Iva Berger: Iza in ljubezenski urok

Čarovnica Iza se zaljubi v sošolca Nika. Želi si, da bi se tudi on zaljubil vanjo, zato v knjigi urokov poišče urok za ljubezen, ki ga kljub prepovedi uporabi. A kaj, ko stvari ne potekajo tako, kot si je zamislila … Iz zgodbe se naučimo, da sta za zaljubljenost vedno potrebna dva in da naklonjenosti ne moremo izsiliti.

Modra pika

 

Ilaria Guarducci: Dolgočasnež

Dolgočasnež se nikoli ne zabava. Nikoli. Njegovi starši so pošteno zaskrbljeni, saj so prepričani, da se njihov sin na smrt dolgočasi. A Dolgočasnež ima svojo skrivnost. Zgodba pokaže, da dolgčas ni nujno slaba stvar, saj je to priložnost, da se malce umirimo in dobimo kakšno dobro idejo, s prebiranjem zgodbe pa bomo dobili marsikatero zamisel za krajšanje dolgčasa in ugotovili, da ga lahko preganjamo tudi s samostojno igro.

Modra pika

 

Mojiceja Podgoršek: Rjavko in Zmešanko

To sta zabojnika, ki ugibata, kaj vse bo pristalo v njunih trebuhih. Rjavko ima več sreče kot Zmešanko, ki poleg tega, da je že pošteno lačen, dobi še zelo nevarno hrano. Ekološka slikanica poudarja pomen pravilnega ločevanja odpadkov in nas opozarja,  da smo za okolje, v katerem živimo, odgovorni sami.

Modra pika

 

Katarina Macurova: Edi se uči leteti (VELIKE TISKANE ČRKE)

Medvedek Erni se je odločil, da bo svojega prijatelja, noja Edija, naučil leteti. Saj je vendar ptica in ptice letijo. Išče zabavne in domiselne načine, da bi Edi le poletel v nebo. Slikanica z velikimi tiskanimi črkami je primerna tudi za otroke, ki začenjajo samostojno brati.

Modra pika

 

 

C – POUČNE KNJIGE (POUČNE KNJIGE ZA 1. TRIADO)

Emmanuelle Kecir-lepetit: Zbirka Zvedavčki: Ekologija

Knjiga je namenjena vsem vedoželjnim otrokom, ki radi raziskujejo in se sprašujejo o skrbi za okolje in bi želeli izvedeti več o tem, na kakšen način lahko tudi sami prispevajo k ohranjanju narave. Zbrana dejstva so izredno zanimiva in bodo presenetila tudi marsikaterega starša, učitelja ali vzgojitelja.                             

 

CICIBANI – LEPOSLOVJE ZA 1. TRIADO

Rose Lagercrantz in Eva Eriksson: Ko sem bila nazadnje najsrečnejša (Zgodbe o srečni Dani)

Dani je verjetno najsrečnejša deklica na vsem svetu. Danes je njen zadnji dan v prvem razredu. Učilnica je okrašena pred zaključno prireditvijo. V tistem hipu potrka na vrata in Dani pokličejo na hodnik. Zgodila se je nesreča. Spreleti jo ledeno mrzel srh. Ledeno mrzel …

 

 

PIONIRJI LEPOSLOVJE ZA 2. TRIADO

Jeff Kinney: Dnevnik nabritega mulca: Veliki met

Grega in njegovi soigralci so na pragu nove sezone in njihove možnosti, da bi vsaj enkrat odnesli zmago, so bolj ali manj nične. Toda v športu je možno vse.
Se bo izkazal v ključnem trenutku, ko bo žoga v njegovih rokah in bo zmaga visela na nitki? Ali pa bo zamočil svoj veliki met?

Modra pika

 

Jeff Kinney: Dnevnik nabritega mulca: Na dnu

Ko se Grega Tepež s svojo družino odpravi na potovanje in kampiranje po vsej državi, vsi željno pričakujejo pustolovščino, ki je zlepa ne bodo pozabili. Toda načrti se jim kaj kmalu zalomijo, ko obtičijo na parkirišču za avtodome, ki ni ravno podoba poletnega rajskega letovišča. Toda brez skrbi, kmalu postane še slabše za Tepeževe, saj se utrgajo mogočni nevihtni oblaki in območje začne poplavljati, zato ne vedo, ali jim bo še uspelo rešiti svoj dopust – ali pa so že pregloboko zabredli.

Modra pika

 

Rachel Renee Russel: ZGUBA (ne ravno bleščeča TV zvezdnica)

Tokrat Nikki po spletu naključij dobi svojo resničnostno oddajo. Nenadoma jo kamere spremljajo povsod, postane slavna in priljubljena, vsi se ji klanjajo in jo obožujejo. Toda v življenju ima vse svojo ceno. MacKenzica jo pred kamero minira na vsakem koraku, zasebnosti nima več in Brandona komaj kaj še vidi. Ja, ni lahko biti mlada najstnica, še posebej, ko tvoje težave spremlja ves svet in vsi vedo vse o tebi …

Modra pika

(Visited 24 times, 1 visits today)
Dostopnost