DRUGI DEL DRUŽENJA Z IVANOM MITREVSKIM

V četrtek, 26. maja, smo imeli v naši šolski knjižnici prvi del druženja s kamniškim ilustratorjem in avtorjem stripov Ivanom Mitrevskim. Takrat so se učenci spoznali z njegovim novim stripom Rdeča raketa in zeleni planet, na drugem druženju z njim, ki je potekalo v četrtek, 2. junija, pa je z njimi imel še kratko delavnico risanja stripa.

Delavnica risanja stripov z Ivanom Mitrevskim.

Najprej so učenci sedeli za mizo in risali, Ivan pa je hodil naokrog in njihovim ilustracijam dodajal elemente, na podlagi katerih so morali nadaljevati risbo,

Ivan riše z učenci.

nato so se razporedili v pare in izmenično risali eno sliko,

Risanje v parih.

na koncu pa so v parih narisali še strip.

Tamara je risala v paru z Ivanom.

Knjižnica je prevevala od dobre volje in pozitivne energije, učenci pa so uživali v ustvarjanju. Na koncu jim je bilo kar malo žal, da z druženjem ne bodo nadaljevali tudi naslednji četrtek.

Svit in Nik sta risala skupaj.
Jaša in Ivo sta bila odličen tandem.

Večina učencev je bila iz 5. razreda. Ivan Mitrevski se jim je zahvalil za sodelovanje in jim obljubil, da bodo lahko premierno prebrali njegov celoten strip še pred objavo in dodali svoje opombe, ki jih bo upošteval pri končni varianti, posebej pa jih je pohvalil ne le za njihovo ustvarjalnost, temveč tudi to, da so kljub lepemu vremenu prišli dvakrat v šolo in sodelovali na delavnici.

Lana in Lia sta ustvarjali skupaj.
Lan je sodeloval z Lovrom.

Stripi in nekaj risb, ki so nastali na ustvarjalni delavnici, so razstavljeni na oglasni deski na hodniku pred šolsko knjižnico.

Razstava stripov in nekaj risb, ki so nastali na delavnici.

(Visited 8 times, 1 visits today)