ČETRTOŠOLEC IZAK PLAHUTA HUŠIČ IN DEVETOŠOLKA HANA BREZAR STA BILA NAGRAJENA ZA NAJBOLJŠE LITERARNO DELO NA FESTIVALU BRALNICE POD SLAMNIKOM

Izak Plahuta Hušič iz 4. b in Hana Brezar iz 8. a sta s svojimi literarnimi deli sodelovala na literarnem natečaju Do konca in naprej!, ki je bil razpisan v okviru Festivala Bralnice pod slamnikom, ki je potekal to soboto, 11. 6., v Domžalah.

Nagrajenci (Foto: Manja Plahuta)

Tema natečaja je bila pustolovska ali pa zgodovinsko naravnana zgodba. Izak je napisal spis z naslovom Mirko naredi mir in bil nagrajen v kategoriji 2. triada, Hana pa se je z zgodbo Mogoče sem v prejšnjem življenju živela v 19. stoletju … dotaknila zgodovinske tematike in bila kritična do družbenih razlik ter bila nagrajena v kategoriji 3. triada. Oba sta ustvarjala pod mentorstvom Vanje Hočevar. Na natečaj je prišlo kar 127 izdelkov, od tega 61 literarnih del, 65 likovnih izdelkov in 1 video prispevek. Sodelovalo je 34 različnih šol.

Izak Plahuta Hušič, 4. b (Foto: Manja Plahuta)

Na Festivalu Bralnice pod slamnikom je bilo veliko dogajanja za otroke in pester program, med drugim likovne in literarne delavnice, branje pravljice z Nino Mav, pogovor s Tadejem Golobom …

Tudi Hana Brezar, 8. a, je prejela nagrado (Foto: Mihaela Brezar)

Izak in Hana sta s svojima družinama preživela lepo sobotno popoldne, mi pa jima čestitamo za njun uspeh in jima želimo še veliko ustvarjalnih uspehov.

Nagrajenci (Foto: Mihaela Brezar)
Foto: Mihaela Brezar
(Visited 27 times, 1 visits today)