APRIL

SLIKANICE:

Ida Mlakar Črnič: Kako sta Bibi in Gusti ozmerjala čas               (VELIKE TISKANE ČRKE)

Jesen je in Bibi in Gustija čaka mnogo opravil. Pograbiti je treba listje, pospraviti drvarnico in skuhati malinovo marmelado, še preden vse sadeže izmaknejo škorci in … Gusti. Časa pa zmanjkuje, zato je treba nekaj ukreniti; času bosta naredila zapik.

 

Adam Ciccio: Mogoče bom … (VELIKE TISKANE ČRKE)

Otrok v zgodbi se seznani z različnimi poklici, ki jih bo lahko opravljal, ko bo odrastel. Slikanica je namenjena vsem, ki radi sanjarijo. Njeno sporočilo pa se skriva tudi v tem, da je čisto v redu, če še ne vemo, kateri bo naš poklic, saj nam življenje po navadi že pokaže pravo pot. 

 

Lisa Sheehan: Zmajček Taj

Zmajček Taj ni imel prijateljev, saj so se ga vsi bali. Potem pa je nekega dne v izložbenem oknu zagledal plakat, ki je vabil na medvedji piknik. Odločil se je, da bo izdelal medvedjo preobleko in se ga udeležil. A kaj kmalu se izkaže, da resnica vedno priplava na površje.

Predsodki in izključevanje so del vsakdana in včasih nam preprečijo, da bi spoznali nove prijatelje. Zgodba nam polaga na srce, naj sprejmemo ostale takšne, kakršni so. Obenem pa želi pokazati, da se prav dolgo ne moremo pretvarjati in izdajati za nekoga drugega, kar v resnici smo. 

 

Valerie Thomas: Vilma in Vili: Čarovnica Vilma

Čarovnica Vilma živi v veliki črni hiši z velikim črnim mačkom Vilijem. Seveda to pomeni, da Vilma včasih po nesreči stopi nanj. Auč! Vilma najprej pobarva Vilija, ki je zaradi tega zelo nesrečen, nato pa le najde pravšnjo čarobno rešitev, da ga bo odslej vedno lahko videla … 

To je prva knjiga iz serije. V svetu je prodanih že več kot devet milijonov izvodov.

Valerie Thomas: Vilma in Vili:  Skrivnostna pošast

Vilma in Vili se odločita, da bosta raziskala skrivnostni gozd, ki obdaja njun dom. Odkriti želita, kdo pušča za sabo nenavadne stopinje na njunem travniku. Odpravita se v gozd in to je šele začetek divje, gozdne pustolovščine, toda – ali bosta uspela razvozlati skrivnost?

 

Valerie Thomas: Vilma in Vili: Okoli sveta

Ko Vilma in Vili odpreta knjigo iz knjižnice, odkrijeta svet čudovitih živali. Odločita se, da jih bosta obiskala. S čarovnijo potovati okoli sveta je razburljivo, toda naša popotnika zaideta v težave, ko živali postanejo lačne!

 

Natalie Quintart: Mali traktor je ljubosumen

Mali traktor se na kmetiji počuti povsem domače. Vse dokler se ne pojavi športni avto, ki zaradi svoje hitrosti in videza postane središče pozornosti. Vse živali ga navdušeno občudujejo, mali traktor pa ob tem doživlja neprijetne občutke.  Izvirna zgodba o ljubosumju in  prijateljstvu, s katero se je zlahka poistovetiti, je dobra iztočnica za pogovor z otroki o neprijetnih občutkih, ki nam jih vzbuja ljubosumje. Slikanica bo še posebej všeč ljubiteljem traktorjev. 

 

C ICIBANI – LEPOSLOVJE ZA 1. TRIADO

Nina Hundertschnee: Svinčnik profesorja Plombe

Hana in Henri se naenkrat znajdeta globoko pod vodo med ribami. Na vsem lepem znata plavati kakor ribe in kar je še bolj nenavadno, razumeta tudi njihovo govorico. Tako slišita, da sta policista morska psa v mrežo ujela debelo kosmato ribo! To mora biti maček Karuso! A kako ga bosta rešila?

 

 

C – POUČNE KNJIGE (POUČNE KNJIGE ZA 1. TRIADO)

Emmanuelle Kecir-Lepetit: Zbirka Zvedavčki: Gradovi

V knjigi Gradovi najdete odgovore na najrazličnejša vprašanja, povezana z gradovi in srednjeveškim časom. Kratki in jasni odgovori so za še boljše razumevanje ponazorjeni s čudovitimi ilustracijami in profesionalnimi fotografijami.

Knjiga je namenjena vsem vedoželjnim otrokom, ki radi raziskujejo in se sprašujejo o nastanku gradov, ki še danes krasijo mnoga pobočja evropskih in vzhodnih držav. Zbrana dejstva so izredno zanimiva in bodo presenetila tudi marsikaterega starša, učitelja ali vzgojitelja.

 

Atlas psov

V tem skrbno izbranem atlasu najdeš vse od najmanjše čivave pa do najbolj kosmatega komondorja in spoznaš osnovne informacije o njihovem značaju. Pasme so predstavljene na igriv način. Tako boš imel priložnost izvedeti, kateri psi so najbolj zvesti in pogumni, kateri največ lajajo in kateri najglasneje smrčijo, ko sanjajo o slastni pečenki. Če pa imaš rad pravljice za lahko noč, lahko prebiraš Hov hov novice, odličen pasji časopis, ki te spremlja skozi celoten atlas. Našel boš ogromno zgodb, intervjujev in reportaž iz življenja slavnih pasjih junakov in junakinj.

 

 

PIONIRJI – LEPOSLOVJE ZA 2. TRIADO

Jeff Kinney: Srhljive zgodbe prijaznega mulca Nejca Svetka

Ob Nejčevih srhljivih zgodbah se boš sicer krohotal, toda pozor! Lahko se zgodi, da si ne boš upal zaspati brez prižgane luči!

Zgrabi svetilko, zlezi pod odejo in se potopi v čudno, neverjetno in zabavno domišljijo Nejca Svetka. Srečal boš zombije, vampirje, duhove in veliko drugih nadnaravnih bitij v teh zgodbah, ki so smešna … za crknit.

 

 

STRIPI:

Charles M. Schulz: Mulčki: Ulica prijateljev

Medtem ko Charlie Brown razmišlja tudi o filozofskih vprašanjih obstoja človeštva, se Snoopy ukvarja z bolj praktičnimi vidiki bivanja; kot hišni čuvaj večino svojega časa preživlja zunaj, na čelu enote ptičjih skavtov se sooča s pestrimi izzivi na pohodih in taborjenju v širni naravi. Prigode obeh in vseh njunih prijateljev se sploh večinoma odvijajo na prostem. Avtor je v zbirko poleg vse srčnosti in humorja kot dolg rdeč šiv vtkal svoje brezčasno sporočilo, nikjer zapisano, nevsiljivo, a zelo čisto, iskreno in enostavno: otroci (prihodnost) spadajo ven (v naravo). Ker smo ljudje sestavni del narave in ker smo lahko pravi ljudje le skupaj z njo.

 

Jim Davis: Garfield zmaguje

Pred vami je srečna številka 13 s primernim naslovom: GARFIELD ZMAGUJE!

Originalni avtor, originalna forma, novi štosi, še več zabave.

 

 

 

(Visited 9 times, 1 visits today)
Dostopnost